Meny Menu
W:
H:
VÅRE

NYHETER
Nyhet

Johan Fjærestad tildelt Kongens Fortjenestemedalje

Begrunnelsen for tildelingen var i første rekke Johans store og uegennyttige innstas for norsk politiidrett. Johans takk vedlagt under.

Kongens Fortjenstmedalje.

Torsdag 23. april var jeg deltaker på Norges Politiidrettsforbunds (NPIs) årsmøte i et møterom på Gardermoen. I en møtepause ble døren åpnet og inn kommer Sindre Martinsen-Evje, ordføreren i Sarpsborg i full mundur, sammen med en stor del av min aller nærmeste familie.

Ordføreren tok plass ved møtelederens bord, startet å lese fra «Kongens protokoll». En lettere sjokkskadet pensjonist (undertegnede) ble hentet fram til ordførerens side. Her ble vi stående til ordføreren hadde framført sitt budskap, og som endte med at han festet «Kongens Fortjenstmedalje» på mitt venstre skjortebryst.

Denne utrolige opplevelsen ble avsluttet med en god lunsj sammen med ordfører, familie og NPIs årsmøtedelegater.

Jeg har helt sidene mine ungdomsår mellom vakre bygder og fjell langs Sognefjorden vært interessert i idrett og friluftsliv, interesser som har fulgt meg gjennom livet.

Jeg har alltid sett glede og helsegevinst i aktivitet knyttet til idrett- og friluftsliv. Dette har jeg ønsket å dele med andre, og en del av min fritid har gått med til arbeid med tilrettelegging av aktivitet for barn/unge, voksne og «godt voksne».

At dette har blitt sett og satt pris på av andre, slik at det ble tatt et initiativ til å skrive og sende en søknad til Fylkesmannen i Østfold om «Kongens sølv», det lå nok ganske langt utenfor mine tankebaner!!!

Overraskelsen har skjedd, og deler av sjokkbølgen har lagt seg, og det er tid for noen takkens ord.

Det er mange i foreninger og lag jeg har samarbeidet med som må takkes, men navnerekken blir for lang til å ta inn her. Et navn er det plass til - min kjære Karin - som alltid «har vært der» i snart 54 år, og henne vil jeg dele denne medaljen med!!

Vi gleder oss til turen til Slottet!!

Dette var et kort resyme av KONGE-dagen den 23. april 2015!!

Jeg vil takke alle Facebook-venner for masse rosende ord og hyggelige hilsninger som startet straks etter at ordføreren hadde lagt ut bildet av en lettere sjokkskadet «sølvmedaljør» sammen med en blid og hyggelig ordfører.

TUSEN TAKK.

Image
Image